Privacy- en cookiebeleid Dreads By Meghan

Versie 26 april 2018

De websites www.dreadsbymeghan.nl, www.bymeghan.nl, shop.bymeghan.nl en allesvoordreads.nl zijn onderdeel van

Dreads By Meghan

Albert Camusplaats 298

3069 BS Rotterdam

KVK Rotterdam nummer 24429208.

 

Hieronder zal ik (Meghan, van Dreads By Meghan) uitleggen hoe ik met jouw persoonsgegevens omga ik het kader van privacy.

 

Pricavy algemeen
De persoonsgegevens die (Dreads By) Meghan verzamelt, zijn de gegevens die je zelf hebt ingevuld op het contactformulier, in een e-mail, bij je bestelling of in een bericht dat mij via WhatsApp. Met eventuele gegevens zoals telefoonnummers en adressen die in een bericht op social media aan mij zijn verstuurd, wordt niks gedaan omdat ik dat niet veilig vind, en ik zal je dan ook altijd vragen mij in plaats daarvan te appen of te mailen. Ik werk alleen met een fysieke agenda (dus van papier). Hier staat alleen je voornaam in, soms met de eerste letter van je achternaam of je woonplaats zodat ik weet wie je bent. Met slechts deze gegevens kan niemand herleiden wie je bent. De verwerking van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Doel
Je naam: ik heb je naam nodig om je te kunnen aanspreken wanneer ik een bericht van je beantwoord of om het bij je adres te schrijven op de envelop/doos als het gaat om een bestelling via de webshop;

E-mailadres/telefoonnummer: ik heb je e-mailadres of je telefoonnummer nodig om te kunnen reageren op je bericht, of om contact op te nemen als er iets besproken moet worden over de afspraak voor het doen van je haar;

Adres: ik heb je adres nodig om de door jou bestelde producten naar je toe te kunnen sturen en/of om een factuur te sturen;

Woonplaats: ik wil graag weten wat je woonplaats is, zodat ik deze informatie (losgekoppeld van je naam) kan gebruiken om te zien uit welke regio’s de meeste van mijn klanten komen.

Foto: ik heb je foto (van je haar) nodig om in te kunnen schatten hoe lang ik ongeveer met je haar bezig zal zijn en om een prijsindicatie te geven. Daarnaast kan het zijn dat ik op de afspraak zelf voor- en na-foto’s maak om ze vervolgens op de site te kunnen zetten en/of op social media te kunnen delen.

Samengevat komt het er dus op neer dat de verwerking van je persoonsgegevens onderdeel is van de overeenkomst die wij sluiten, als je een afspraak maakt of als je iets bij Dreads By Meghan bestelt. Wil je je adres niet geven bij een bestelling, kan ik dus ook geen pakket naar je versturen. Geef je je e-mailadres of telefoonnummer niet? Dan kan ik simpelweg ook geen berichten beantwoorden.


Andere partijen

Jouw gegevens worden niet doorverkocht aan derden, maar de hostingprovider van de website, mijn grafisch ontwerper en mijn programmeur kunnen de gegevens wel zien. Om te zorgen dat zij niets met jouw gegevens doen, zal ik een overeenkomst met deze 3 partijen sluiten, waarin staat dat zij niks met jouw gegevens mogen doen.

Indien je er dus toch voor kiest om mij via Instagram, Facebook en dergelijke te contacten en daarbij persoonlijke gegevens meestuurt, heb ik dus niet in de hand wat deze bedrijven met jouw gegevens zullen doen. Ik heb daar geen invloed op.

Op mijn website(s) zijn links opgenomen naar andere websites. Dreads By Meghan is zijn echter niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van deze websites of bedrijven. Voor meer informatie daarover verwijst Dreads By Meghan je naar de betreffende websites.

De belastingdienst kan mij een verplichting opleggen om mijn administratie over te leggen. Daarbij moet ik ook mijn facturen overhandigen met daarop jouw gegevens. Dit is toegestaan volgens de AVG, omdat ik wettelijk verplicht ben mee te werken aan het onderzoek van de belastingdienst.

Wanneer je met pin betaalt, wordt er automatisch een bon (factuur) aangemaakt. Hierop staat je adres niet, maar wel je e-mailadres of het telefoonnummer waar de bon naar toe wordt opgestuurd. Verder gebeurt er niks met je gegevens. Deze gegevens blijven bewaard voor als je de volgende keer dezelfde pinpas gebruikt om mee te betalen. Het bedrijf is gevestigd in Zweden en valt daarmee ook onder de AVG. Zie hier voor meer informatie. 

Wanneer je via de webshop bestelt, wordt de betaling verwerkt door een externe partij (klik). Deze partij verwerkt daarbij ook jouw persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens is hiervan op de hoogte. Dreads By Meghan heeft geen invloed op wat deze externe partij met de gegevens doet en kan (helaas) geen overeenkomst met deze partij sluiten. 

 

Tijdsduur van bewaren

Je gegevens blijven bewaard (in het CMS van de website):

Dreadsite: je gegevens worden twee jaar na ons laatste contact verwijderd. Dit, omdat de meesten van ons toch weer dreads willen nadat het vorige setje is uitgekamd of afgeknipt. Ik heb dan je gegevens nog, zodat ik nog weet wie je bent.

Webshop: je gegevens worden een jaar na je laatste bestelling verwijderd uit het CMS.

Facturen: van de belastingdienst moet ik mijn facturen (met daarop jouw gegevens) 7 jaar bewaren. Deze bewaar ik offline, zodat deze niet gehacked kunnen worden.

Jouw rechten

Je hebt te allen tijde het recht om te zien welke gegevens ik van je heb, het recht om de gegevens te corrigeren en het recht om de gegevens te laten verwijderen. Mocht je ooit toestemming gegeven hebben voor het verzamelen van bepaalde (specifieke gegevens), dan kan je deze toestemming weer intrekken. Verder heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking/het verzamelen van je gegevens. We zullen er dan over in overleg gaan. Wil je gebruik maken van een van deze rechten?  Stuur een mail naar mail@bymeghan.nl en het wordt geregeld.

Tot slot heb je het recht om te klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (klik) over hoe ik met je gegevens omga, mocht je dat nodig vinden. 


Cookies

De website(s) van Dreads By Meghan werken met cookies. Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat.

Functionele cookies: deze cookies zijn onder andere nodig om bij te houden welke artikelen je in je winkelwagentje hebt gestopt. Dit soort cookies mag ik wettelijk zonder jouw toestemming op de website gebruiken, omdat zonder deze cookies de website niet werkt.

Analytics: deze cookies worden gebruikt  om anonieme gegevens over bezoekers van de website(s) te verzamelen. Deze gegevens kunnen niet worden gekoppeld aan personen en worden niet gedeeld met anderen. Omdat ik hiervoor geen Google gebruik, hoef ik juridisch gezien geen toestemming van je te vragen hiervoor.

 

Tot slot

Dreads By Meghan kan dit privacybeleid altijd wijzigen, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving. Op deze pagina vindt je echter altijd de meest recente versie. Bekijk daarom regelmatig dit privacybeleid op deze website. Voor vragen over dit privacybeleid, mail naar mail@bymeghan.nl.