Hoe was je dreadlocks? Deel 1

Geplaatst op zaterdag 10 september 2016

Dreadlocks wassen - Dreads By Meghan

Als je dreadlocks moeten worden bijgewerkt, raad ik iedereen altijd aan om van te voren de dreads te wassen. Het bijwerken gaat namelijk een stuk makkelijker in schoon, ontvet haar. Dit is sowieso ook prettiger voor de persoon die aan jouw haar moet zitten. Maar hoe was je dreadlocks eigenlijk?

Wat heb je allemaal nodig voor je begint:

-          Shampoo, ik gebruik zelf de shampoo van Knottyboy, deze ruikt heerlijk naar mint en ontvet heel goed. Je kan ook een zeepblok van Knottyboygebruiken, ik heb 6 geuren voor je beschikbaar in de webshop plus een geurloze, welke geschikt is voor jongere dreads.

Knottyboy shampoo en dreadzeep - Dreads By Meghan

-          Handdoek, je kunt het best een handdoek gebruiken die in de buurt komt van je eigen haarkleur, zodat eventuele loslatende pluisjes minder opvallen. Een t-shirt van katoen werkt ook heel goed om je haar te drogen. Deze laat geen pluisjes achter in je dreads. Als je een nieuwe handdoek of nieuw t-shirt gebruikt, zorg dan dat ze al een keer gewassen zijn, zodat ze meer vocht kunnen opnemen.

Handdoek - Dreadlocks wassen - Dreads By Meghan

-          Haarklem, om de handdoek tijdens het drogen vast te klemmen zodat hij niet van je hoofd valt.

Haarklem - Dreadlocks wassen - Dreads By Meghan

Ook even van te voren doen:

-          Ringen afdoen, hiermee kan je namelijk vast blijven zitten in je dreads, waar ze niet sterker door worden als je hem eruit moet trekken;

-          Scherpe randjes van je nagels vijlen, zodat er geen haartjes achter kunnen blijven haken, die vervolgens afbreken;

-          De kralen die niet nat mogen worden even uitdoen!

Bekijk de video voor hoe je daadwerkelijk je haar wast en hoe je de handdoek op een manier vastmaakt, waardoor deze niet van je hoofd afvalt!

In deel 2 leg ik uit hoe je met het zeepblok je dreads wast, houd dit blog dus in de gaten!

 

Terug naar overzicht